Tandem Milieu- en natuurverenigingen voor duurzaam lokaal milieubeleid foto

Werksessies

Wil je graag meer uitleg over hoe je een bepaald projectmodel kan opstarten in de gemeente? Dan kunnen we via Tandem iemand ter plekke sturen om het nader toe te lichten en om de plaatselijke mogelijkheden samen met jou te bekijken.

Tijdens de werksessies kunnen we projectvoorbeelden uit de Tandemkoffer toelichten, maar ook andere modellen en campagnes komen in aanmerking. We werken rond een concreet thema of projectidee zoals wijkcomposteren, verkleinen van de afvalberg, participatie in het natuurbeheer, duurzame wijken... Elke sessie wordt begeleid door een deskundige van een van de Tandemverenigingen. Die geeft vanuit een concreet voorbeeldproject of eigen ervaring tal van praktische tips om zelf aan de slag te gaan.

Werksessies brengen we bij voorkeur op bestaande bijeenkomsten, zoals bvb. regiobijeenkomsten van duurzaamheidambtenaren of vergaderingen van milieuverenigingen. Of we groeperen enkele gemeenten. De vormingssessie wordt in samenspraak uitgewerkt en is volledig gratis.

Aanvragen: stuur een mailtje naar info@tandemweb.be of contacteer het Tandemsecretariaat, en vertel ons welk projectmodel je wil realiseren, wanneer, met wie, ... We geven zo snel mogelijk een antwoord!


terug naar boven

Hoe scoort je gemeente ?

Publicaties

De tandemkoffer

De beste modellen en hulpmiddelen van de Tandempartners hebben we netjes verzameld in onze Tandemkoffer.